Superdad Superleader Superfriends Sharing With Love - Ayah Najmi . Blogspot

Isnin, 15 Mei 2017

Kerana Takut Hilang Hidung, Saya Ikhtiar Dengan Set Resdung Shaklee

Penyakit Resdung Dapat Dicegah dengan Sistem Pertahanan Badan Yang KuatResdung merupakan sejenis penyakit di mana terjadinya radangan pada rongga sinus yang disebabkan oleh jangkitan kuman.

Resdung boleh terjadi akibat alahan kepada sesetengan makanan ataupun jangkitan, pencemaran udara atau masalah struktur dalam hidung. 
Bagi sesetengah kes, selain dirawat, penyakit ini boleh di cegah dengan penjagaan kebersihan dengan membasuh tangan, mengelakkan merokok, dan imunisasi. Pengambilan supplement juga dapat membantu dengan menguatkan imuniti sistem pertahanan badan seperti Vitamin C.

Jom kita ikuti perkongsian dari Pn Hafiza Zamri Acik tentang bagaimana beliau dapat keluar dari masalah resdung yang beliau hadapi sejak bertahun tahun lamanya setelah mengamalkan pengambilan suplemen Shaklee.Nama saya Nurhafizah Zamri .saya berumur 29 tahun dan sebagai surirumah sepenuh masa ..saya mengunakan Shaklee sejak 2 tahun yang lepas akibat kulit kusam selepas bersalin dan resdung yang agak menganggu setiap pagi hari2 saya sejak dari sekolah lagi.
.
Setiap pagi akan kedengaran disetiap ruang rumah kelas ataupon tempat kerja saya bersin setiap pagi ..arhhhh malunya ..tidak boleh dibayangkan.
.
Bukan itu sahaja resdung yang saya alami juga mengakibatkan saya alah pada habuk dan makanan. Bukan pada makanan laut seperti sotong udang dan ketam sahaja malah pada semua makanan seperti ayam dan ikan yang tidak fresh juga akan menyebabkan saya mengalami kegatalan pada hidung dan mata. Yang lagi teruk mata saya akan membengkak, berair dan gatal kemerahan dengan teruknya.
.
Boleh bayangkan tak saya juga tidak boleh membeli ayam di Tesco kerana ayam-ayam disana sudah tidak segar lagi. Pasar malam adalah hanya tempat saya membeli makanan basah .
.
Oleh kerana takutkan kehilangan hidung yang sering diperkataan saya mula cuba mencari penawar untuk permasalahan saya.
.

Masalah Resdung Tiada Lagi Dengan Set Resdung Shaklee


Untuk permulaan saya hanya mengamalkan vitamin C sahaja dah sebulan kemudian baru lah menambah Alfalfa sebagai 1 set resdung.
.
Saya konsisten makan dalam sebulan dan telah menunjukan tidak balas bahawa saya tidak lagi bersin diwaktu pagi dan mengalami kegatalan pada mata dan hidung saya.
.
Saya juga boleh makan makanan laut tanpa berpantang lagi seperti selalu. Alhamdulillah ..akhirnya saya keluar dari masalah saya yang menghantui saya bertahun-tahun lamanya sejak dari sekolah lagi .
.
Terima kasih Allah..

Pada mereka yang mengalami masalah seperti saya anda boleh mencuba Set Resdung Shaklee ini kerana ia sangat berkesan. Saya yakin ia juga berkesan pada anda.CARA BELI SET RESDUNG SHAKLEE?


Untuk pembelian terus secara online klik di sini 👇👇👇


Boleh juga terus whatsapp ke 012-9760024 (Daud Mohamad)

Terima kasih.
Catat Ulasan