Ahad, 8 Januari 2017

SUPLEMEN : Pandangan Dari Seorang Pakar Bedah

SUPLEMEN: PANDANGAN DARI SEORANG PAKAR BEDAH



1. Tiada ilmu
Macam saya dahulu, saya tak tahu apa-apa pasal suplemen. Jadi bila pesakit tanya, saya akan kata either tak tahu atau tak boleh sebab nanti jika saya kata boleh makan, dia makan jadi apa-apa saya juga yang susah. So jawapan senang, tak boleh.

2. Tiada masa
Kadang-kadang kami ni sibuk. Ramai pesakit nak kena layan. Kekurangan masa dan tambahan tiada ilmu buat kami memberi jawapan standard dan selamat "Tak boleh atau Jangan, bahaya."

3. Men'generalized'kan perkara
Seperti semua tahu, suplemen ni banyak dan tak dinafikan ada suplemen yang memang bahaya. Jadi bila pesakit kata 'suplemen' dan bagi para doktor yang tidak tahu apa-apa berkenaan suplemen melainkan maksud suplemen iaitu sendiri tambahan, maka sudah tentu jawapan yang diberikan adalah tak boleh juga. Jadi disebabkan ada suplemen yang memang bahaya untuk diambil, maka belasah semua suplemen bahaya untuk dimakan.

Namun jika dipelajari, suplemen ternyata mempunyai fungsinya yang tersendiri dan amat penting untuk seseorang pesakit. Sebagai contoh kegunaan Omega 3 bagi pesakit di ICU. Tapi itu merupakan topik lain.



Jadi bagi semua SID, teruskan membantu lebih ramai orang untuk mengamalkan memakan suplemen Shaklee. Anda tidak perlu takut kerana semua suplemen Shaklee melalui kajian tersendiri dan mereka juga mempunyai para-para doktor tersendiri. Moga kita semua dapat membantu lebih ramai orang mendapat kesihatan yang lebih baik.

DR. SHAZLY SAFIAN
M.D(Unimas) M Surg(UKM) Pakar Bedah Am.


"The doctor of the future will no longer treat the human frame with drugs, but rather will cure and prevent disease with nutrition"
-Thomas Edison-

Disclaimer
-The opinion anda view expressed in this article are the authors own and do not reflect the view of the Ministry Of Health.

Sabtu, 7 Januari 2017

Cara Mudah Mengawal dan Menurunkan Kolesterol Secara Semulajadi Elak Serangan Jantung dan Stroke





 Harga setiap produk yang dikongsikan dalam video ini adalah seperti dibawah :

1. Phytolost 120 biji tahan sebulan harganya Rm197 sebotol.

2. Vivix Shaklee macam biasa harganya Rm475 tahan 2 bulan.

3. Vitalea ada 120 biji tahan 2 bulan dan harganya Rm88.75

Kos penghantaran Rm10.60 bagi semenanjung dan Rm21.20 untuk Sabah Sarawak.

*Kos penghantaran adalah percuma jika beli ketiga-tiga produk sekaligus dan percuma kos penghantaran jika beli Vivix sahaja.

Untuk order boleh terus hubungi saya atau whatsapp ke 012-9760024

Sekian terima kasih.

Ahad, 1 Januari 2017

Promosi Vivix Shaklee Januari 2016


Promosi Vivix Shaklee aka Sirap Ajaib dah kembali semula.

Hubungi saya 012-9760024

Harga sebotol Vivix agak mahal namun sangat berbaloi dan berkesan. Sebotol RM 475 tahan 2 bulan.

Bulan Januari 2017 ni ada promosi jauh lebih murah. Beli 2 diskaun 5% dan beli 6 percuma 1

Dapatkan Vivix dengan segera agar dapat membantu yang tersayang, anda boleh menghubungi saya

Daud Mohamad

Call/Whatsapp/Sms ke 012-9760024


kalau tak dapat contact anda boleh terus beli melalui online di sini --> BELI SEKARANG URGENT

Rawatan Alternatif Myasthenia Gravis Dengan Sirap Ajaib


Bismillah

Salam Sihat, Ceria & Ohsem..

Selasa 6.12.2016 , Baru-baru ni rakan opis saya dikejutkan dengan berita adiknya dimasukkan ke ICU disebabkan penyakit yang tak diketahui puncanya.

Demi adik tersayang, kawan saya tanpa cakap banyak terus membeli Vivix aka Sirap Ajaib daripada saya. 

Sebelum ni adik dia mengadu sakit-sakit bahu, badan tak bertenaga, x boleh nak drive kerete langsung. Masa tu sy syorkan adik dia makan vitamin shaklee yang lain seperti ESP, Ostematrix dan B Complex. Tapi keadaannya tetap sama. Sehinggalah adik dimasukkan ke ICU.



Alhamdulillah start mula minum Vivix 12.12.2016 selepas sedar dari koma.

Syukur keadaan adiknya sekarang dah semakin pulih. Mata yang layu kembali segar semula. Badan dah semakin bertenaga. Lepas je discharge adik dia terus boleh drive kereta sendiri balik rumah.



Myasthenia Gravis ni adalah sejenis penyakit auto imun yang lazimnya menyerang wanita berumur lingkungan 20-40 tahun.

Saya memang sangat syorkan Vivix Shaklee aka Sirap Ajaib diambil sebagai ikhtiar kepada penyakit ni. Vivix telah banyak membantu pesakit kanser dan pesakit kronik meningkatkan semula kesihatan ke tahap yang lebih baik.

Vivix bertindak memperbaiki sel2 tubuh yang rosak. Satu-satunya suplemen yang berjaya menembusi DNA manusia.

Harga bukanlah ukuran untuk dinilai dengan nikmat kesihatan.

Hubungi saya 012-976004.

Harga sebotol Vivix agak mahal namun sangat berbaloi dan berkesan. Sebotol RM 475 tahan 2 bulan.

Bulan Januari 2017 ni ada promosi jauh lebih murah. Beli 2 diskaun 5% dan beli 6 percuma 1

Dapatkan Vivix dengan segera agar dapat membantu yang tersayang, anda boleh menghubungi saya

Daud Mohamad

Call/Whatsapp/Sms ke 012-9760024


kalau tak dapat contact anda boleh terus beli melalui online di sini --> BELI SEKARANG URGENT

Isnin, 12 Disember 2016

Minuman Sirap Ini Bantu Pesakit Kencing Manis Menurunkan Bacaan Gula Ke Tahap Normal & Mencegah Komplikasi Diabetes Kronik

Salam Sihat, Ceria & Ohsem semua ;)

Seperti yang anda tahu kencing manis adalah penyakit paling popular yang menyerang rakyat Malaysia. Ia semestinya berpunca dari pengambilan makanan/minuman yang bergula tinggi.Mana taknya tengok saja corak pemakanan kita. Sejak kecil lagi ibu bapa kita dah bagi makan coklat, gula-gula,aiskrim dan banyak lagi jajan yang disuapkan ke mulut kita sejak bangku sekolah.

Kalau dulu kencing manis orang tua je yang banyak kena. Tapi sekarang, budak kecik pun dah kena jugak. Ada yang umur baru belasan tahun dah kena cucuk insulin. Kesian sangat kan.

Lepas tu kalau kita tak kawal juga kencing manis ni banyak komplikasi yang lebih buruk boleh berlaku. Antaranya kegagalan fungsi buah pinggang, serangan stroke, penyakit jantung, mata boleh jadi buta, juga boleh menyebabkan pemotongan anggota seperti kaki dan tangan dan kebiasaanya pesakit kencing manis bagi lelaki mereka akan mengalami masalah kelakian atau mati pucuk.

Nak ke kaki kita di potong, nak ke hilang kelakian siapa la yang nak kan? Dulu masa lahir tak cacat, tapi bila membesar jadi cacat. Ramai pulak yang pergi JKM daftar buat OKU. Lepas tu dah tak boleh kerja kesian kat anak isteri bila suami sebagai ketua keluarga tak dapat nak mencari rezeki buat anak isteri.




Dah banyak ikhtiar yang anda cari.Ubat kencing manis dah makan dan dah macam-macam ubat dan petua tradisional dah cuba tapi kencing manis tak ok jugak. 

Namun selagi kita boleh ikhtiar kita tetap kena usaha untuk mengubati penyakit. Walaupun tak dapat sembuh sepenuhnya sekurang-kurangnya dapat mengurangkan komplikasi yang lebih teruk akibat penyakit kencing manis yang kita alami.


Minuman Sirap Ajaib Ini Bantu Pesakit Kencing Manis Menurunkan Bacaan Gula Ke Tahap Normal & Mencegah Komplikasi Diabetes Kronik


So, apakah minuman Sirap Ajaib yang boleh membantu anda menurunkan kencing manis dan mengelakkan dari komplikasi penyakit kronik yang saya bagitau awal-awal tadi tu. Apa nama Sirap Ajaib tu?

Perkenalkan namanya adalah Vivix. Vivix adalah minuman botani yang sangat membantu pesakit kencing manis turunkan bacaan gula dan jika diamalkan secara konsisten ia dapat mencegah kompilkasi diabetes kronik.



Vivix dihasilkan daripada 4 bahan utama yang sangat powerful iaitu :




4 Cara Vivix aka Sirap Ajaib Membantu Pesakit Kencing Manis/Diabetes


1.  Memperlahankan atau Mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin "Metabolic Syndrome" :

Kuasa antikosida yang tinggi dan Resveratrol di dalam kandungan Vivix membantu mencegah rintangan insulin dan dapat membantu melindungi sel, memberi tenaga kepada sel, meningkatkan fungsi sel dan memperbaiki sel-sel yang rosak dalam tubuh kita. Pengambilan Vivix secara konsisten dapat mengurangkan metabolic syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan kerosakan gen.

2. Mengawal Kepekatan Gula Dalam Darah

Pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi dan roti putih menyebabkan kandungan gula dalam darah meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang didapati dari Anggur Muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah seterusnya dapat mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi punca penyakit kencing manis terjadi.

3. Mencegah Kerosakan Mata dan Menggalakkan Penyembuhan Luka Yang Segera

Polifenol Anthocyanins yang terkandung dalam Vivix membantu dalam memperbaiki penglihatan dan mempercepatkan peroses penyembuhan luka dengan segera.

4. Mencegah Pembentukan Protein AGE

Protein AGE " Advanced Glycation End Products" terhasil daripada protein dan gula yang berlebihan di dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu fungsi anti-penuaan dalam Vivix adalah dengan memperlahankan pembentukan protein AGE ini.

Jom kita lihat testimoni minuman Sirap Ajaib ni di bawah.


Testimoni Vivix Shaklee Aka Sirap Ajaib Untuk Pesakit Kencing Manis


Assalamualaikum
Miza nak share result check up tok (nenek) miza sendiri yg ada #diabetes#kencingmanis. Boleh bandingkan result antara 2 tahun ni.
Tok mula ambil Vivix pada Februari 2016. Sekarang dah masuk botol yg ke-3.
Alhamdulillah, paras gula dah tak tinggi. Yang terbaru 4.9 .Tekanan darah pun dah stabil.
Check up pada 26 Mei 2016, doktor ada bagi tau yg buah pinggang tok mungkin ada masalah.
Check up yg terbaru pada 24 Ogos 2016, doktor maklumkan buah pinggang tok dah ok, tak ada masalah.
Alhamdulillah, bersyukur sangat-sangat


















Berapa Harga Vivix Shaklee Aka Sirap Ajaib Ni?



Jangan biarkan penyakit kencing manis menjadi parah sehingga pemotongan anggota berlaku.

Harga sebotol Vivix agak mahal namun sangat berbaloi dan berkesan. Sebotol RM 475 tahan 2 bulan.
Dapatkan Vivix dengan segera agar dapat membantu yang tersayang, anda boleh menghubungi saya

Daud Mohamad

Call/Whatsapp/Sms ke 012-9760024

Page Facebook : SIRAP AJAIB atau Penawar Kanser Dan Penyakit Kronik Semulajadi

kalau tak dapat contact anda boleh terus beli melalui online di sini --> BELI SEKARANG URGENT

Eldeberry Eropah Salah Satu Bahan Utama Vivix Shaklee Aka Sirap Ajaib


Eldeberry Eropah (Sambucus Nigra)



Elderberry merupakan sejenis tumbuhan yang tumbuh di kawasan lembap di serata Eropah dan Amerika Utara.
Ia mengandungi sumber anthocyanins yang tiga kali ganda lebih hebat dan baik berbanding karotenoid.
Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang dan dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.
Elderberry juga turut memiliki flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat yang berupaya mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria.
Selain itu kandungan Vitamin A, B dan C serta nutrien lain seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin turut memberi manfaat kesihatan yang baik.
Kesemua ekstrak yang didapati daripada elderberry ini berperanan dalam menguatkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan flu, jangkitan yis, asma, batuk, sesak dada dan juga diabetes.
Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL dimana oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.
Elderberry yang berfungsi sebagai antibiotik semulajadi turut mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.



Lobak Ungu @ Purple Carrot Salah Satu Bahan Utama Vivix Shaklee Aka Sirap Ajaib


Lobak Ungu/ Purple Carrot


Purple carrot merupakan tumbuhan yang tumbuh liar di Afghanistan sejak 5000 tahun dulu. Ia adalah sumber terbaik Vitamin A dimana ia turut mengandungi phytokimia termasuk karotenoid, phenolik, polyacetylenes, isokumarin dan juga sesquiterpens.
Anthocyanins iaitu sejenis antioksidan utama di dalam purple carrot yang memberi warna ungu-kuning dan ungu-oren. Kandungan anthocyanins di dalam carrot ungu-kuning adalah pada kadar tertinggi berbanding carrot ungu-oren.
Anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi sebagai anti-oksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan juga anti-karsinogen.
Selain itu, ia turut menunjukkan kesan positif pada saluran darah, platlet dan lipoprotein yang berkebolehan untuk mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
Asid klorogenik merupakan antioksidan yang paling banyak terdapat di dalam semua jenis carrot. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang selalu dikaitkan dengan pengambilan kopi.